Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009
The Νumber of the Beast, (Τα Μαθηματικά του Αντίχριστου, part 1)
ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστιν, καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ ἑξακόσιοι ἑξήκοντα ἑξ (Αποκάλυψη 13:18)
666: είναι ένας κοινός αριθμός σαν τους άλλους; Αυτό εννοείται, αλλά δεν παύει να είναι ένας από αυτούς που έχουν μαζεμένες πολλές ενδιαφέρουσες ιδιότητες.
Πρώτα πρώτα είναι τριγωνικός αριθμός, δηλαδή προκύπτει ως άθροισμα διαδοχικών αριθμών ως το 36: 666=1+2+3+4+5+6+7+…+36 που μπορούν ποσοτικά να τοποθετηθούν σε τριγωνική μορφή (δείτε το παραπάνω σχήμα). Μάλιστα είναι και διπλά τριγωνικός μια και το 36, ο τελευταίος διαδοχικός στο άθροισμα, είναι και αυτός τριγωνικός αριθμός, αλλά συγχρόνως και τετράγωνο του 6 που επίσης είναι τριγωνικός αριθμός.
Αποτελεί άθροισμα τετραγώνων πρώτων αριθμών:
Είναι και αριθμός Σμιθ, δηλαδή το άθροισμα των ψηφίων του στο δεκαδικό σύστημα είναι ίσο με το άθροισμα των ψηφίων που αποτελούν το γινόμενο πρώτων παραγόντων του: 6+6+6= 2+3+3+3+7 (τα δυο τελευταία στην πραγματικότητα είναι ο αριθμός 37 λαμβανόμενος ως τα ψηφία του ξεχωριστά: 666=2 x 3 x 3 x 37)
Επιπλέον είναι και παλίνδρομος αριθμός (διαβάζεται και από τα δεξιά και από τα αριστερά),
Και η γραφή του στα ρωμαϊκά είναι DCLXVI δηλαδή όλα τα ρωμαϊκά ψηφία σε φθίνουσα σειρά (D = 500, C = 100, L = 50, X = 10, V = 5, I = 1).
Για άλλες πιο περίπλοκες ιδιότητές του δείτε στο wikipedia. Wikipedia must also be visited by our non-greek funs, because the post is a translation summary of this article
Όπως και να το κάνουμε πάντως είναι από τους πιο γοητευτικούς αριθμούς.
πολυ ενδιαφερον θέμα έχεις αναρτησει
ΑπάντησηΔιαγραφή)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτακτόν! Σπεύδω να σας διαφημήσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧεχε, πολύ καλό άρθρο και ωραίο τραγούδι.
ΑπάντησηΔιαγραφή